Nom: Aixopluc

Obra: Reforma interior

Arquitecta: Eva Subirana Fernández

Superfície: 85m2

Ubicació: Navarcles (Barcelona)

Any: 2016

[Aixopluc: l’essència d’un espai on resguardar-se en qualsevol moment]

El projecte consisteix en la reforma interior d’un habitatge que respon a la típica tipologia de geometria rectangular, molt estreta i allargada, que limita l’accés de llum a les bandes curtes del rectangle.

S’adequa la totalitat de l’habitatge, redistribuint la zona de la cuina i el menjador, que ja era un únic espai, però contenia un volum que disgregava i empetitia molt la zona: el rebost. Es comença per l’enderroc del rebost, per guanyar espai a la nova cuina i, conseqüentment, a la sala menjador. La voluntat dels propietaris, tot i voler un espai únic, era que la cuina pogués mantenir la seva identitat pròpia, diferenciada del menjador, per aquest motiu s’alça un mur de poc més de 1,20m d’alçada que diferenciarà, però sense limitar l’espai, la zona de cuina de la sala menjador.

Els elements i materials utilitzats pretenen assimilar un espai comfortable i segur, que ens retorni als orígens de la llar de la infantessa, l’essència d’aquell espai on resguardar-se en qualsevol moment: «aixopluc». Per això s’utilitzen alguns materials que recorden temps anteriors i es recuperen elements existents integrant-los al disseny global.

IMATGES ESTAT PREVI REFORMA I PROCÉS CONSTRUCTIU
DOCUMENTACIÓ GRÀFICA